Effective Management of International Arbitrations

09/28/2016 02:00 p.m. - 04:40 p.m.

Commercial Litigation and International Arbitration

Shin-Marunouchi Building
5-1, Marunouchi 1-Chome
Chiyoda-ku, Tokyo
100-6529

Louise C. StoupeAramide O. FieldsCraig I. CelnikerDale E. Caldwell, and James E. Hough

Dale E. CaldwellCraig I. CelnikerAramide O. FieldsJames E. Hough, and Louise C. Stoupe

Seminar

The seminar will provide insight into common issues that arise during international arbitrations and will focus on techniques for effective management of the arbitration process, including suggestions for crafting optimal arbitration clauses. The panel will provide practical tips on managing international arbitrations, including suggestions for how members of a legal department can manage arbitral disputes efficiently and effectively.

The seminar will be presented with simultaneous interpretation between English and Japanese.

Speakers:

  • James E. Hough, Partner, Tokyo, Morrison & Foerster
  • Craig I. Celniker, Partner, Hong Kong, Morrison & Foerster
  • Louise C. Stoupe, Partner, Tokyo, Morrison & Foerster
  • Dale E. Caldwell, Partner, Tokyo, Morrison & Foerster
  • James E. Robinson, Partner, Tokyo, Morrison & Foerster
  • Aramide O. Fields, Associate, Tokyo, Morrison & Foerster

Agenda:
14:00 – 14:05 (5 mins)  
Introduction / James E. Hough 

14:05 – 14:35 (30 mins)
Presentation “Efficiency in International Arbitration, the Role of the Seat, the Rules, the Panel and the Parties” / Craig I. Celniker

14:35 – 15:05 (30 mins)
Presentation “Strategies for Success in Drafting Arbitration Clauses / Aramide O. Fields

15:05 – 15:15 (10 mins)
Coffee Break/Business card exchange

15:15 – 15:45 (30 mins)
Presentation “Purchase Price Adjustment Arbitrations – Tips and Pitfalls” / Louise C. Stoupe

15:45 – 15:55 (10 mins)
Coffee Break/Business card exchange

15:55 – 16:25 (30 mins)
Panel Discussion “Practical Tips for Managing International Arbitrations”
Moderator:  James E. Hough
Panel: Craig I. Celniker, Louise C. Stoupe, Dale E. Caldwell and James E. Robinson

16:25 – 16:35 (10 mins)
Q&A

16:35 – 16:40 (5 mins)  
Closing Remark / James E. Hough

16:40 –
Reception (close/refreshments/business card exchange)

Email Disclaimer

Unsolicited e-mails and information sent to Morrison & Foerster will not be considered confidential, may be disclosed to others pursuant to our Privacy Policy, may not receive a response, and do not create an attorney-client relationship with Morrison & Foerster. If you are not already a client of Morrison & Foerster, do not include any confidential information in this message. Also, please note that our attorneys do not seek to practice law in any jurisdiction in which they are not properly authorized to do so.

©1996-2018 Morrison & Foerster LLP. All rights reserved.